Call Us: +30 210 411 9002

Ne njohim ekzaktesisht problemet dhe veshtiresite

Eksportoni idet me ne

Ne njohim ekzaktesisht problemet dhe veshtiresite

Eksportoni idet me ne

Ne e dimë që Gjeografia dhe transporti janë sfidat e para me të cilat mund të duhet të përballeni. Nëse po planifikoni të eksportoni mallrat tuaja në një vend që është shumë larg vendndodhjes suaj, procesi mund të bëhet disi i ndërlikuar. Me përjashtim të kësaj, mënyrat e Pagesës janë shumë të rëndësishme kur bëhet fjalë për tregtinë ndërkombëtare, pasi problemet më të rëndësishme të eksportit vijnë nga një sistem i keq ligjor në një vend apo në një tjetër. Ne jemi njohur me norma të ndryshme ligjore dhe kur bëhet fjalë për probleme të mundshme të eksportit të mallrave, sistemet juridike janë një sistem i rëndësishëm. Kjo gjithashtu nënkupton sistemin e sigurisë së një vendi të caktuar me të cilin dëshironi të tregtoni. Ju duhet të qëndroni të informuar në lidhje me ligjet e qeverisë për sigurinë e mallrave.

Importuesi juaj do të jetë partneri juaj në të gjithë procesin, duke ju suportuar  ne cdo hallke te procesit. Gjithmonë kushtojini vëmendje kur vendosni të bëni biznes me një importues ose një tjetër dhe bëni më të mirën tuaj për të shmangur mashtrimet e mundshme lokale. Rreziku i mashtrimeve është i pranishëm në çdo vend me të cilin dëshironi të merreni, por gjithsesi mund ta shmangni atë. Gjithmonë, kur jeni duke eksportuar në një vend të ri, duhet të merrni parasysh kulturën dhe traditat e tyre. Së fundmi, investimi financiar është një pengesë serioze për shumë kompani në mënyrë që të fillojnë eksportimin dhe zgjerimin e tregut të tyre, megjithëse duke marrë parasysh të ardhurat përfundimtare që ju do te realizoni  kjo kosto eshte e paperfillshme.

Perse duhet te zgjeroni tregun dhe te eksportoni ?

Biznesi ndërkombëtar mund të jetë një hap i shkëlqyeshëm për kompaninë tuaj. Ju do të arrini nivele të reja të zhvillimit profesional dhe do të keni mundësi të reja. Duke marrë parasysh që nuk do të eksportoni vetëm sasi të vogla, do të jeni në gjendje të bëni një fitim të konsiderueshem vetëm me një proces të suksesshëm eksporti. Përveç kësaj arsyeje, eksportimi në tregjet në rritje, ju sjell shumë njohuri gjatë gjithë procesit. Gjithashtu, si biznesmen, ju e dini se sa e rëndësishme është të njiheni jashtë vendit dhe ndikimin që kjo mund të sjellë në kompaninë tuaj. Pasi të identifikoni mënyrat më të mira për të bërë eksport me vendet e huaja, ju jeni në një rrugë të re drejt suksesit. Hapi tjetër është njohja me rregulloret e ndryshme dhe krijimi i kontakteve të vlefshme për t’u mbështetur.

Gjithmonë mbani mend se tregtia ndërkombëtare ka të bëjë me punën ne grup Ju si eksportues do të jeni në të njëjtën skuadër me importuesin dhe qëllimet tuaja do të jenë të bëni fitim duke prezantuar mallrat tuaja në tregun vendas.

Skuadra jone

Adapt Your Company for International Trading

benefit from it in the long term.

Para se të bëni eksportin/ investimin  tuaj të parë, duhet të përshtatni biznesin tuaj me këtë lloj tregtimi. Pasja e ekipit të duhur do t’ju ndihmojë gjatë procesit dhe do të kufizojë rreziqet tuaja në planin afatgjatë. Përfshini një specialist për tregtinë ndërkombëtare, i cili do të jetë i ndryshëm nga tregtia lokale. Ju gjithashtu mund të keni një departament kërkimi për t’ju mbajtur të informuar kur bëhet fjalë për zakonet dhe traditat e vendeve të caktuara. Nëse i ndani mire përgjegjësitë, do të keni kohë të përqendroheni në sigurimin e një produkti cilësor për klientët tuaj jashtë vendit. Një nga gjërat kryesore për të përmirësuar është reklamimi juaj. Mendoni se askush nuk do t’ju njohë në vendin ku planifikoni të eksportoni. Dhe për të shitur mallrat tuaj, do t’ju duhet t’i reklamoni ato ashpër. Ju mund ta përfshini këtë në departamentin tuaj të marketingut dhe të dilni me një strategji PR që i përshtatet nevojave të tregut. Sa më shumë që reklamoni markën tuaj, aq më shumë shitje do të bëni. Por meqenëse mund të mos jeni njohur me rregulloret lokale, do t’ju duhet ndihmë nga disa specialistë të PR. Mos harroni, për të qenë të suksesshëm në tregtinë ndërkombëtare, mund të duhet të investoni së pari në kompaninë tuaj. Sapo të bëni një fitim, këto investime do të rreshtohen dhe nuk do të ndjehen si një luftë financiare. Por është po aq e vërtetë që “duhen para për të bërë para”, dhe ju do të përfitoni prej tyre në planin afatgjatë.

Our Clients